Ribe VikingeCenter - Kernefortælling der samler formidling, gæster og ansatte.
Magt, rigdom og tro er på spil i denne serie om, trællen Ask, som tager til Ripa for at ændre sin skæbne.
Magt, rigdom og tro er på spil i denne serie om, trællen Ask, som tager til Ripa for at ændre sin skæbne.
Ribe VikingeCenter er et oplevelsescenter og frilandsmuseum i Ribe. Centret formidler vikingernes historie og levendegørelsen af tiden. I forbindelse med rekonstruktionen af Ribes første havn (Ripa Havn), ønskede Ribe VikingeCenter at få produceret en fiktionsserie samt en dokumtarserie. Filmene skulle bruges som en anderledes og spændende måde at formidle og reklamere om vikingetiden i Danmark, samt om Ribe VikingeCenter.
Ved ikke kun at benytte sig af professionelle skuespillere, men også af de ansatte selv, tilføjer serien til formidlingen i dagligdagen på centret. Publikummet har således mulighed for at møde karaktererne fra serien, når de besøger centret.
Følelser er det vigtigste redskab
I tæt samarbejde med Ribe VikingeCenter og diverse freelancere har Malstrøm stået for idéudvikling, manuskript, planlægning, produktion samt redigering af serien.
Fiktionsseriens handling er opdigtet, men bygger på faktuelle oplysninger omkring vikingerne, tiden, og opførelsen af Ripa Havn.
RIPA - en kernefortælling hos Ribe VikingeCenter
- 9 afsnit af 10 minutter - fordelt på 3 sæsoner.
- Skuespillere - 4 professionelle / 10 amatører
- 21 produktionsfolk
Målet har været at skabe en dragende karakterbåren historie hvor følelserne er centrum. For at opnå vores mål har vi gjort brug af 4 professionelle skuespillere, essentielt for at fremme forståelsen for den fælelsmæssige aktivitet i serien RIPA.
Samarbejde og formidling
Malstrøm fokus i forbindelse med dette projekt, var at skabe en medrivende og underholdende dramaserie, uden at gå på kompromis med det faktuelle og undervisende element.
Derfor er udarbejdelsen af manuskriptet sket i tæt samarbejde med Ribe VikingeCenter, og manuskriptforfatter Ditte Svane, som har et stort kendskab til historiske skildringer.
Serien skal være genstand for formidling på skoler og uddannelsesinstitutioner, og skabe ramme om nye interessante læringsmuligheder om en vigtig og spændende del af danmarkshistorien.
Vi har ligeledes skabt en drama-dokumentar om vikingernes vadehav sammen med Ribe VikingeCenter, som i kan se mere om her.
Simon er uddannet i klassisk film, og er ekspert i historiefortælling og karakterskabelse.
Simon har erfaringer fra forskellige fiktive projekter, såvel som reklamefilm.
Han var instruktør på Mod Resten af Verden, som blev nomineret til Shortliste prisen og Publikum prisen ved EKKO Shortlist Awards.
SImons passion for fiktion kommer til udtryk i dagligdagen, hvor der er stor fokus på historiefortælling i form af en kombination af både fiktion og reklamefilm.